Houtkachels

Houtkachels kopen bij Goedkoopstekachelpijpen.nl

De mooiste houtkachels? Die koopt u natuurlijk gewoon bij Goedkoopstekachelpijpen.nl! Wij hebben een groot assortiment aan prachtige houtkachels die passen bij elke interieurstijl. Die bieden we aan tegen een zeer scherpe prijs. Bent u op zoek naar een houtkachel voor uw woning? Of wilt u er juist een voor een bedrijfspand, zoals een kantoor of een horecagelegenheid? Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl bent u aan het juiste adres! Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en voorzien u van persoonlijk advies. Bovendien bent u van harte welkom in onze showroom in Zevenhuizen!

Kenmerken van houtkachels

Een houtkachel wordt, zoals de naam eigenlijk al zegt, gestookt met houtblokken. De kachel is een afgesloten ruimte. Hierdoor brandt het hout erg goed. Het rendement van een houtkachel is ongeveer 80%. Ook komen er in een houtkachel minder schadelijke stoffen vrij dan bij bijvoorbeeld een houthaard. Hoe groot de houtkachel precies moet zijn om de ruimte efficiënt te verwarmen, is volledig afhankelijk van de grootte van de kamer die u met een houtkachel wilt verwarmen. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe houtkachel voor uw ruimte, helpen onze specialisten u graag met het vinden met een model dat helemaal geschikt is voor uw situatie. Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl vindt u mooie, hoge kwaliteit houtkachels voor een scherpe prijs.

Verschil tussen houtkachel en houthaard

Twijfelt u tussen een houtkachel en een houthaard? Dan is het natuurlijk belangrijk om de verschillen tussen deze twee duidelijk te hebben! Een houthaard wordt, net als de houtkachel gestookt met (u raadt het al) hout. Een houtkachel is echter helemaal afgesloten. Dit is niet het geval bij een houthaard. Die is aan de voorkant open. Hierdoor is het rendement van de houthaard een stuk lager dan die van de houtkachel. Het grootste verschil zit hem dan ook in het feit dat een houtkachel een ruimte veel efficiënter kan verwarmen. Bij het stoken van de haard gaat een groot deel van de warmte verloren. Waar het rendement van de houtkachel ongeveer 80% was, is die van de haard slechts 10%.

Voordelen van een houtkachel

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen als u ervoor kiest om een houtkachel aan te schaffen? Wij zetten een aantal van de grootste voordelen van houtkachels voor u op een rij:

 • Uw houtkachel zal de ruimte aangenaam verwarmen, en dat een stuk efficiënter dan wanneer u kiest voor een open haard.
 • Wanneer u kiest voor een houtkachel in plaats van een haard, heeft u dus te maken met efficiëntere verbranding, wat betekent dat het houtverbruik lager ligt.
 • Hout is een relatief goedkope brandstof. Vooral wanneer u het zelf klieft en stockeert. Let er wel altijd op dat u kiest voor schoon hout. Dat houdt in, zonder lijm- of verfresten.
 • De houtkachel is een relatief goedkoop type kachel. Vooral wanneer u kiest voor de scherpe prijzen van Goedkoopstekachelpijpen.nl!
 • Houtkachels zijn in heel veel stijlen en modellen te krijgen. U vindt bij ons ongetwijfeld de houtkachel die helemaal bij uw interieur past.

Let hierop bij uw aankoop!

Wanneer u een houtkachel gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. De houtkachel produceert een verbrandingslucht (de rook). Die moet altijd goed afgevoerd worden door een rookkanaal. Het rookkanaal of de schoorsteen heeft een grote invloed op wat voor houtkachels er mogelijk zijn in uw pand. Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl zijn we de nummer 1 specialist in kachelpijpen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Wanneer u optimaal wilt genieten van de warmte van een houtkachel, is het natuurlijk belangrijk dat u het model met het juiste vermogen kiest. Veel mensen kiezen helaas voor een houtkachel met een te hoog vermogen. Hierdoor wordt het niet alleen al snel te warm in de ruimte, maar kan de houtkachel ook niet optimaal branden. Er ontstaat een slechte verbranding en de ruiten van de kachel worden zwart. Bovendien heeft de kachel een hogere schadelijke uitstoot. Wij adviseren u graag over de juiste houtkachel voor uw ruimte. Ten slotte is het belangrijk om de vloer en de wand waar de kachel staat te beschermen. Een houtkachel wordt (natuurlijk) behoorlijk warm. Om de vloer en wand te beschermen, is een achterwand en een vloerplaat voor de kachel vaak gewenst. Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl kunt u terecht voor een groot assortiment vloerplaten en achterwanden in verschillende stijlen.

Een houtkachel voor elk interieur

Van klassiek tot modern, houtkachels passen in ieder interieur! Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl vindt u ongetwijfeld de kachel die helemaal bij uw ruimte past. Wij hebben prachtige houtkachels voor woningen, maar ook in een bedrijfspand staat een houtkachel vaak erg sfeervol. Het zorgt voor een aangename werkplek in uw kantoorpand, en maakt bovendien een goede indruk op klanten die u eventueel over de vloer krijgt. In een restaurant of andere horecagelegenheid zorgt de houtkachel voor ontzettend veel sfeer. Combineer de houtkachel ook met de juiste vloerplaat en achterwand uit ons assortiment die perfect bij het interieur past. Wat dacht u bijvoorbeeld van een glazen vloerplaat zodat uw mooie vloer nog altijd gewoon te zien blijft, en een achterwand met een stijlvol design? Neem gerust contact op wanneer u meer informatie over ons assortiment wilt, of breng een bezoek aan onze showroom in Zevenhuizen!

Alles voor uw kachel of haard

Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl vindt u alles wat u nodig heeft voor uw houtkachel (of ander type kachel of haard). Zo zijn we de nummer 1 specialist in de Benelux op het gebied van kachelpijpen. Maar ook voor andere benodigdheden bent u bij ons aan het juiste adres. In onze online webshop kunt u onder andere terecht voor producten als:

 • aanmaakproducten
 • haardstellen
 • roosters en vuurbokken
 • vonkenschermen en gordijnen
 • vloerplaten en achterwanden

en nog veel meer! Die bestelt u heel eenvoudig en snel gewoon hier in de webshop. En dat voor de scherpste prijs. Bij ons kunt u altijd terecht voor alles wat u nodig heeft voor uw (nieuwe) kachel of haard. Voor vragen neemt u gerust contact op met onze specialisten. Ook bent u van harte welkom in onze showroom in Zevenhuizen. Hier vindt u ons assortiment houtkachels en alles wat u hiervoor nodig heeft.

Waarom u kiest voor Goedkoopstekachelpijpen.nl

Waarom u juist kiest voor de houtkachels van Goedkoopstekachelpijpen.nl? Wij combineren drie belangrijke factoren: producten van hoge kwaliteit, een scherpe prijs en een uitstekende service. Wanneer u uw nieuwe houtkachel bij ons koopt, kunt u onder andere rekenen op:

 • Ruim assortiment aan houtkachels die uit voorraad leverbaar zijn
 • Aantrekkelijk lage prijzen
 • Snelle levering binnen 24 uur
 • Veilig en betrouwbaar
 • Retourneren zonder zorgen
 • Vakkundige service en advies

Contact opnemen voor meer informatie

Uw nieuwe houtkachel koopt u dus gewoon bij Goedkoopstekachelpijpen.nl! Wanneer u meer wilt weten over het assortiment, als u persoonlijk advies nodig heeft of wanneer u meer wilt weten over ons assortiment, neemt u contact op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via +31 85 30 10 266 of een mail sturen naar klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl. Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl kunt u terecht voor de mooiste houtkachels voor een scherpe prijs!