Pelletkachels

Pelletkachels van Goedkoopstekachelpijpen.nl

De mooiste pelletkachels vindt u bij Goedkoopstekachelpijpen.nl. Wij zijn de specialist met een ruim assortiment pelletkachels die passen bij elke interieurstijl. Daarbij kunt u bij ons altijd rekenen op de scherpste prijs. Denkt u erover om een pelletkachel in uw woning te (laten) plaatsen? Of bent u op zoek naar een pelletkachel voor uw bedrijfspand, bijvoorbeeld op kantoor, in een restaurant of een andere horecagelegenheid? Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl bent u aan het juiste adres. Lees verder voor meer informatie, of neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken en ontvang persoonlijk advies. We verwelkomen u bovendien graag in onze showroom in Zevenhuizen.

Zo werkt de pelletkachel

Maar hoe werkt zo’n pelletkachel nu eigenlijk precies? De brandstof van de pelletkachel zijn gemaakt van hout in de vorm van korrels, de pellets. Die pellets worden in het reservoir van de pelletkachel gedaan. Vervolgens worden ze door een wormwiel naar de verbrandingsruimte verplaatst. Dan zorgt een elektrisch verwarmingselement ervoor dat de pellets ontbranden en er een vuur ontstaat. Om de lucht die nodig is voor een goede verbranding te verkrijgen, wordt een elektrisch geregelde ventilator gebruikt om lucht uit de ruimte of vanuit de buitenlucht aan te zuigen. Dit is een proces dat voortdurend gecontroleerd en bijgesteld wordt.

Voordelen van een pelletkachel

Waarom zou u juist voor een van onze pelletkachels kiezen? Wij zetten de voordelen van een pelletkachel handig voor u op een rij:

 • Het is een zeer gemakkelijke kachel. Wanneer u een vuurtje aan wilt maken, heeft u de pelletkachel al binnen enkele minuten opgestart. Dat gebeurt helemaal automatisch.
 • De pelletkachel stookt erg efficiënt. Dat komt voornamelijk doordat het verbrandingsproces helemaal gecontroleerd wordt door de kachel. De verbranding vindt hierdoor altijd schoon en efficiënt plaats.
 • De pellets die gebruikt worden in de pelletkachel zijn zaagresten uit houtzagerijen, wat pellets duurzaam maakt. Het zijn houtkrullen, zaagsel en houtsnippers die in een pelletmolen tot kleine pellets geperst worden.
 • Er is minder sprake van milieuvervuiling bij een pelletkachel dan bij de gaskachel. Verbranding van biomassa (wat houtpellets zijn) wordt als ‘nul CO2’ gerekend. Kies dan wel voor houtpellets die afkomstig zijn van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Het stoken met pellets is voordeliger dan het verwarmen van uw ruimte met gas uit de gasleiding en de cv-ketel.

Waarop letten bij een pelletkachel kopen?

Wanneer u een pelletkachel wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te letten op het stookvermogen van de pelletkachel. Dat wordt berekend in kilowattuur. Voordat u een pelletkachel koopt, is het belangrijk om de kamer op te meten. Een grotere pelletkachel betekent niet automatisch een hoger vermogen. Wij helpen u graag met advies over de juiste pelletkachel voor uw ruimte. Daarnaast zijn er verschillende modellen pelletkachel. Natuurlijk wilt u een pelletkachel die er mooi uitziet en waarvan het design bij de rest van uw interieur past, maar het is ook belangrijk om op te letten waar u de kachel gaat plaatsen. Wanneer u bijvoorbeeld een schoorsteen heeft, kunt u de pelletkachel hierin laten plaatsen. Zo niet, dan kiest u voor een vrijstaand model. Houd er wel rekening mee dat er ook een rookkanaal moet komen voor uw nieuwe kachel. Neem contact op en laat u adviseren over alles wat te maken heeft met uw nieuwe pelletkachel!

Waarom u kiest voor Goedkoopstekachelpijpen.nl

Bij Goedkoopstekachelpijpen.nl kunt u dus terecht voor mooie pelletkachels. Wij combineren hierbij drie belangrijke factoren: producten van hoge kwaliteit, een scherpe prijs en een uitstekende service. Koop uw pelletkachel bij ons, en u kunt onder andere rekenen op:

 • Ruim assortiment aan pelletkachels die uit voorraad leverbaar zijn
 • Aantrekkelijk lage prijzen
 • Snelle levering binnen 24 uur
 • Veilig en betrouwbaar
 • Retourneren zonder zorgen
 • Vakkundige service en advies

Contact opnemen voor meer informatie

Pelletkachels kopen doet u bij Goedkoopstekachelpijpen.nl! Meer informatie of persoonlijk advies? Neem dan even contact met ons op. U kunt ook een bezoek brengen aan de showroom in Zevenhuizen. Wij zijn te bereiken via het contactformulier hier op de site, telefonisch via +31 85 30 10 266 of door een mail te sturen naar klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl.