ABCAT Houtrookfilter

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Houtrookfilter eenvoudig bestellen bij Goedkoopstekachelpijpen.nl

Bent u op zoek naar een houtrookfilter voor uw kachel? Een topkwaliteit houtrookfilter bestelt u eenvoudig in de webshop van Goedkoopstekachelpijpen.nl! Bij ons bestelt u producten voor uw kachel van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs eenvoudig in de webshop. Zo kunt u ook bij ons terecht voor een houtrookfilter! Meer weten? Lees verder of neem voor persoonlijk advies contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook direct uw houtrookfilter in de webshop bestellen.

Wat is een houtrookfilter?

De ABCAT houtrookfilter zorgt voor een vermindering van rookgassen uit schoorsteenkanalen en houtkachels. De afkorting ABCAT staat voor After Burning CATalyst, wat naverbrandingskatalysator betekent. Een katalysator is een stof die een reactie begint of versnelt, maar hierbij zelf niet verbruikt wordt. Hierbij kunt u denken aan de uitlaat van een auto. De houtrookfilter zorgt voor een vlamloze naverbranding van roet, teer en andere verbindingen die sterk ruiken. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de schoorsteen langer schoon blijft en dat de geur van de houtrook geneutraliseerd wordt.

Kies voor kwaliteit van Goedkoopstekachelpijpen.nl

Wanneer u een houtrookfilter van hoge kwaliteit nodig heeft, kiest u voor Goedkoopstekachelpijpen.nl. Bij ons in de webshop vindt u namelijk een groot assortiment topkwaliteit houtrookfilters voor een scherpe prijs. In ons assortiment vindt u houtrookfilters van verschillende afmetingen. Ook de juiste houtrookfilter voor uw kachel bestelt u dus eenvoudig in onze webshop. Heeft u nog vragen over de producten? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Maximale temperatuur van de houtrookfilter

De houtrookfilter zorgt ervoor dat deeltjes die in het vuur nog niet verbrand zijn, een tweede kans krijgen om alsnog te verbranden. Bij dit proces ontstaat geen vuur. Door de naverbranding wordt de houtrookfilter erg warm. De temperatuur kan wel oplopen tot 500˚C. Dit terwijl de kachelpijp aan de buitenkant nauwelijks warmer wordt dan bij het stoken zonder de houtrookfilter. De filter kan temperaturen tot 800°C verdragen, en blijft bij temperaturen tot 700°C normaal werken. Als de houtrookfilter te warm wordt, zal hij niet smelten of uit elkaar vallen, want de metalen constructie is bestand tegen temperaturen tot boven de 1.000°C. Bovendien zal de temperatuur van de rook zelden boven de 500°C uitkomen. In onze webshop kunt u bovendien een thermometer bestellen waarmee u de temperatuur kunt meten.

Geschikte kachels en brandstoffen

De ABCAT houtrookfilter kan gebruikt worden voor kachels met een gesloten verbrandingskamer die aan de randvoorwaarden van de ABCAT voldoen. De houtrookfilter moet zo dicht mogelijk bij de kachel gemonteerd worden om de minimumtemperatuur van 300°C te bereiken. Die temperatuur is nodig voor een optimale werking van de katalysator. De katalysator heeft een combinatie van temperatuur en zuurstof uit houtrook nodig. De houtrookfilter is geschikt voor brandstoffen uit biomassa. Hierbij kunt u denken aan hout, houtpellets, houtchips, houtbriketten, stro en riet. De filter kan niet gebruikt worden voor bruinkool en steenkool, en door de lage uitstoot van aardgastoestellen voegt de ABCAT ook hieraan niets toe. Is de houtrookfilter voor uw kachel geschikt? Neem gerust contact op voor persoonlijk advies.

Profiteer van uitstekende service

Waarom u er juist voor kiest om een houtrookfilter bij Goedkoopstekachelpijpen.nl te bestellen? Wij zetten de voordelen voor u op een rij:

  • Ruim assortiment aan houtrookfilters die uit voorraad leverbaar zijn
  • Aantrekkelijk lage prijzen
  • Snelle levering binnen 24 uur
  • Veilig en betrouwbaar
  • Retourneren zonder zorgen
  • Vakkundige service en advies

Bezoek brengen aan showroom? Neem contact op

Een houtrookfilter voor uw kachel koopt u dus eenvoudig in de webshop van Goedkoopstekachelpijpen.nl! Heeft u vragen of wilt u een bezoek brengen aan onze showroom? Neem dan gerust contact met ons op! Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. We zijn ook telefonisch bereikbaar via +31 85 30 10 266 of door een mail te sturen naar klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl.