Enkelwandig RVS 0,6mm

Enkelwandig rookgas afvoersysteem van roest vast staal

 

Uw enkelwandige kachelpijp voordelig kopen bij Goedkoopstekachelpijpen.nl

U koopt een enkelvoudige kachelpijp waarschijnlijk niet elke dag. Pas als u een gaskachel, houtkachel of tuinhaard voor binnen of buiten heeft gekocht, gaat u nadenken over het kopen van een kachelpijp, of wel rookgasafvoerkanaal genoemd. Want bij een kachel hoort nu eenmaal een perfect passende kachelpijp. In de online webshop van Goedkoopstekachelpijpen.nl hebben wij een assortiment enkelwandige en dubbelwandige kachelpijpen uit voorraad leverbaar. U koopt deze kachelpijpen bij ons tegen de laagste prijzen. Niet voor niets zijn wij bij Goedkoopstekachelpijpen.nl nummer 1 kachelpijpen verkoper van Nederland. Door een andere aanpak van inkopen en dankzij goede afspraken met onze leveranciers kunnen wij altijd de beste kwaliteit kachelpijpen leveren tegen de laagste prijzen. Bij ons is de klant altijd in het voordeel! Onze naam zegt wat dat betreft meer dan voldoende. Dus ook als u een enkelwandige kachelpijp zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres!

Wat doen kachelpijpen?

Kachelpijpen fungeren als rookgasafvoerkanalen. Ze voeren de van vuur afkomstige rook en verbrandingsgassen binnenshuis af via de schoorsteen naar buiten. En in de buitenlucht voeren ze de rook rechtstreeks af naar boven. De kachelpijp van een tuinkachel of tuinhaard op een veranda of overkapping kan ook door het afdak geplaatst worden om de rook veilig en zonder enige hinder voor de omgeving af te voeren.

Enkelwandige kachelpijpen

Wanneer koopt u een enkelwandige kachelpijp of rookkanaal? De enkelwandige kachelpijpen van Goedkoopstekachelpijpen.nl zijn gemaakt van roestvrij staal van de hoogste kwaliteit. Een enkelwandige kachelpijp is geschikt voor aansluiting op een houtkachel, pelletkachel, kolenkachel, open haard en voor de industriële ovenbouw op een bestaande schoorsteen. Een enkelwandige kachelpijp geeft veel warmte af, waardoor u een ruimte efficiënt kunt verwarmen. Daarom kunt u deze kachelpijpen alleen gebruiken als het rookkanaal in het zicht is en blijft. Daarnaast heeft een enkelwandige pijp een slank en elegant uiterlijk. Zodra u de kachelpijp door een vloer of muur moet leiden is het, om brandgevaar te voorkomen, verplicht om verder te gaan met een geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp. Houdt u dus rekening met de volgende stelregel: wanneer uw enkelwandige kachelpijp of rookkanaal niet zichtbaar is, of zich bevindt buiten de ruimte waar de kachel staat, is het gebruik van een enkelwandig rookkanaal niet toegestaan! Wel kunt u een enkelwandige kachelpijp gebruiken voor het renoveren van schoorsteenkanalen, bij een lek of slechte trek.

Welke maat enkelwandige kachelpijp heeft u nodig?

Bij het kiezen van een kachelpijp is het uiteraard belangrijk dat de pijp goed aansluit op de kachel. Daarom staat bij iedere kachelpijp de diameter genoteerd, die moet aansluiten op de afvoer van uw kachel. Houd er rekening mee dat de aangegeven diameter altijd de binnendiameter van de kachelpijp is. De buitendiameter varieert, en kan zeker bij geïsoleerde dubbelwandige kachelpijpen flink afwijken van de binnendiameter. De (binnen)diameters van een enkelwandige kachelpijp lopen uiteen van 80mm tot 250mm. 150mm is overigens de meest voorkomende diameter. Twijfelt u over de diameter van enkelwandige kachelpijp die u nodig heeft voor uw kachel? Bel of mail ons gerust voor advies en informatie!

Wanneer ook een dubbelwandige kachelpijp nodig?

Een enkelvoudige kachelpijp is voordelig in de aanschaf en voldoet uitstekend als rookgasafvoerkanaal en warmtebron zolang u hem kunt zien in het vertrek waar uw kachel staat. Ook kunt u de enkelwandige kachelpijp prima gebruiken als rookkanaal voor uw buitenhaard of tuinkachel. Maar zodra u uw kachelpijp door een vloer of muur moet leiden, is het verplicht om een geïsoleerde dubbelwandige kachelpijp te gebruiken voor uw kachel. In tegenstelling tot de enkelwandige kachelpijp is de dubbelwandige kachelpijp voorzien van isolatiemateriaal. Die isolatie in de pijp houdt de hitte die nog in de pijp aanwezig is zoveel mogelijk op afstand van eventueel brandbaar materiaal, zoals vloer- of plafonddelen. Rookgassen kunnen op die manier veilig door deze uitmonding in uw huis naar buiten geleid worden, nadat ze het merendeel van de warmte afgegeven hebben. Dat geldt in de buitenlucht overigens ook. Als u uw buitenkachel of buitenhaard op een veranda of onder een overkapping heeft staan, moet u op de plek waar het rookkanaal door het dak gaat overschakelen van een enkelwandige kachelpijp naar een dubbelwandige kachelpijp.

Verloopstuk voor enkelwandige kachelpijp naar dubbelwandig

Wanneer u enkelwandige en dubbelwandige kachelpijpen met elkaar wilt combineren, moet u ze met elkaar verbinden met verloopstukken. De verlopen hebben een brede en smalle kant, waardoor u kachelpijpen met verschillende diameters eenvoudig aan kunt koppelen. Het verloopstuk moet voor de brandveiligheid altijd een aantal centimeter van de muur of het plafond worden geplaatst. Verloopstukken voor onze kachelpijpen vindt u ook in onze webshop.

Wanneer een flexibele kachelpijp gebruiken?

De meest praktische eigenschap van flexibele kachelpijpen is dat ze gemakkelijk in verschillende posities te manoeuvreren zijn. Ze zijn uitsluitend geschikt voor renovatiewerkzaamheden in rookgasafvoersystemen of voor het oplossen van schoorsteenproblemen, zoals brand-, roest-, vocht- en condensplekken. Dit soepele rookkanaal kunt u eenvoudige door uw schoorsteenkanaal trekken. Zelfs als er bochten aanwezig zijn. Wij leveren pijpen uit voorraad in diameters van 80mm tot en met 200mm. We hebben ook dubbelwandige flexibele kachelpijpen die geschikt zijn voor zowel houtgestookte als gasgestookte kachels en haarden. De flexibele enkelwandige kachelpijp mag u overigens uitsluitend gebruiken als afvoerkanaal voor gaskachels.

Enkelwandige kachelpijp voor gebruik buiten

Heeft u een gezellige buitenhaard in uw tuin? Dan kunt daar prima een enkelwandige kachelpijp op aansluiten als rookafvoerkanaal. De reden hiervoor is dezelfde als bij het aansluiten van een kachelpijp binnen. Doordat de enkelwandige kachelpijp hitte verspreidt, heeft u meer rendement, en dus meer comfort, van het stoken. Als u een kachel wilt plaatsen op een veranda, of onder een overkapping of in een tuinhuis, moet u wel rekening houden met de brandveiligheid. En ook dan gelden dezelfde regels als in uw woning. Op de plek waar de kachelpijp door het dak of een overkapping gaat, moet ook een dubbelwandige kachelpijp worden geplaatst. Let hierbij wel op het volgende: het plaatsen van een houtkachel met een rookkanaal onder een overkapping, valt officieel onder het Bouwbesluit. U moet dan aan bepaalde richtlijnen voldoen. Wilt u weten welke dat zijn? Neem dan contact met ons voor meer informatie. U kunt ook bij de gemeente waarin u woont informeren uiteraard.

Kenmerken van de enkelwandige kachelpijp

De kenmerken van de enkelwandige kachelpijp die u bij ons online kunt bestellen op een rijtje:

 • Afstand tot brandbaar materiaal: 200mm
 • Gemaakt van enkelwandig rvs (roestvast staal)
 • Geschikt voor het afvoeren van verbrandingsgassen
 • Geschikt voor het renoveren van schoorsteenkanalen
 • Geschikt voor het aansluiten van een kachel, open haard of ventilatiekanalen

Voor ieder systeem de juiste kachelpijpen

Voor ieder systeem hebben wij de juiste kachelpijpen. U vindt ze in onze uitgebreide webshop. Onze kachelpijpen zijn enkelwandig, dubbelwandig of dikwandig. Door deze variatie kunt u precies de juiste variant bestellen voor uw systeem. Vul in onze gebruiksvriendelijke selectiefilter in welke diameter, lengte en kleur u wenst.

Waarom kachelpijpen kopen bij Goedkoopstekachelpijpen.nl?

Waarom koopt u bij ons een enkelwandige kachelpijp?

 • Uitgebreid assortiment: alle kachelpijpen uit voorraad leverbaar
 • Aantrekkelijk lage prijzen
 • Snelle levering binnen 24 uur
 • Veilig en betrouwbaar
 • Retourneren zonder zorgen
 • Vakkundige service en advies, persoonlijk, per e-mail en telefonisch

Kachelpijpen uitzoeken in onze showroom? Neem contact met ons op

Voordelige kachelpijpen kopen doet u natuurlijk het liefst online in de webshop van de voordeligste leverancier van topkwaliteit kachelpijpen in Nederland! Wilt u meer weten over installatie en maten van kachelpijpen? Of wilt u ze eerst met eigen ogen bekijken? U bent altijd van harte welkom om onze kachelpijpen te komen bekijken in onze showroom. Bel ons voor meer informatie op 085-3010266 of mail naar klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl. Of stuur ons een bericht via het contactformulier op de website.