Heeft u vragen? klantenservicegoedkoopstekachelpijpen.nl

Hartelijk welkom

Dakdoorvoer Houtkachel

Om uw houtkachel aan te sluiten op een dakdoorvoer en uw rookkanaal gaat u als volgt te werk: Vanaf uw houtkachel kunt u met enkelwandige kachelpijp tot het plafond gaan. Bij uw plafond zult u over moeten gaan op een dubbelwandige kachelpijp. Dit rookkanaal kunt u aanleggen door de woning naa rhet hoogste punt van het dak.

De schoorsteenkap die boven op de pijp geplaatst wordt moet boven het hoogste punt van het dak uitsteken zodat hij altijd vrij in de wind staat. Als je door een dak of vloer heen gaat dan moet dat altijd met een dubbelwandige kachelpijp, dit omdat een enkelwandige kachelpijp veel te heet wordt en daarom brandgevaarlijk is. In andere ruimtes mag onder geen beding een enkelwandige kachelpijp gebruikt worden, dit mag alleen in het zicht bovenop de kachel. Als u direct door het dak gaat zult u daardoor een dubbelwandige dakdoorvoer moeten bestellen. Deze is leverbaar voor een pannendak, er wordt dan een loodslab geleverd. Ook is hij er voor een platdak, deze wordt geleverd met plakplaat welke in de dakbedekking of dakshingles geplakt moet worden.

 

Waarom een Dakdoorvoer voor uw houtkachel kopen bij Goedkoopste kachelpijpen?

  • Deskundig advies
  • Veilig en betrouwbaar
  • Alle rookkanalen ruim op voorraad
  • Alleen de beste prijzen
  • Snelle levering.

 

Heeft u het grote aanbod producten op de website bekeken en uw keuze gemaakt? Bestel gemakkelijk en snel uw producten via de webshop van Goedkoopste kachelpijpen. Uw bestelling wordt snel thuisbezorgd. Heeft u een vraag? Neem dan contact op. U wordt voorzien van professioneel advies.

 

Functie dakdoorvoer

De dakdoorvoer voor een houtkachel dient er voor om met dubbelwandige kachelpijp op een veilige manier door het dak te monteren. De dakdoorvoer zorgt er voor dat het geheel aan de binnen- en buitenzijde van het dak stabiel is. Tevens zorgt de dakdoorvoer er voor dat het geheel waterdicht is afgewerkt.

Dakdoorvoer Installeren

De installatie van een dakdoorvoer is erg belangrijk. Als de dakdoorvoer niet juist geïnstalleerd is kunt te te maken krijgen met lekkages etc.. Het gat voor de dakdoorvoer dient enkele centimeters groter te zijn dan de dubbelwandige kachelpijp. Hiermee kunt u middels de dakdoorvoer een waterdichte verbinding maken.